Jul jul strååålande jul....

Hihi sitter o läser alls roliga bloggar o vart så sugen på å skriva ett till idag så ja gör de nu.....
jag glömmde ändå berätta att ja håller på å döör av längtan efter julen. Jag satte upp julgardiner och ljusstakarna idag och de e så mysigt här nu :)

Marie och Pontus var här en sväng idag också. De va trevligt...han e ju så rolig Pontus. Man blir så glad när man ser han för han flinar hela tiden. Men jag blir ju så ûber-töntig när ja busar med honom. Men de får man va ibland, lite mer än vanligt då ;P

Kom på idag att nu var de länge sen jag tränade åxå...de börjar ju känna lite här o där kan ja säga....fan då jag som var så duktig ett tag där... Och det kändes.

Julen ja...julmarknader, julmusik, julgodiset, julklapparna, julpyssel, julmaten och kalle anka!
Finns inge bättre!!

Bäst är ju kvällen innan då familjen är samlad och ska klä granen! vi har ju nu de senaste 2 åren haft med oss min systers kille på julen åxå. De e ju väldans trevligt.
Stackarn blir indragen i våra knasiga traditioner o knäppigheter. hahaha
Det börjar alltid lika bra, alla är glada över att äntligen få upp den där plastiga låtsasgranen som luktar vind och få klä de i alla jordens konstiga färger. Men sen under tiden händer det något. Först börjar mamma och pappa tjafsa om den förbannade julgransbelysningen som ingen av dom tycks kunna sätta rätt på första försöket något år nånsin, vi andra sitter snälla i soffan o garvar åt dem medan svordomarna o belysningen flyger. Till sist är belysningen någolunda rätt placerad o då ska glittret åxå på innan vi andra får ens röra på oss. Sen äntligen får vi komma upp och hjälpa dem med att sätta dit kulorna i granen. Det är här hysterin börjar. Alla vill hinna sätta dit sina favorit kulor i granen innan den blir överfull. Jenny (min minsta lillasyster) sätter alltid kulorna fel, de stora högst upp o de små längst ner så man får gå runt och placera om dom. Till sist inser vi att "ojdå, va måga kulor det blev" så då får vi plocka av någon och sen är den perfekt! Men när nästan alla kulor är på så har man tröttnat...
Sen ska det sittas i soffan lite och beundra granen och skratta lite åt pappa som fortfarande är framme på belysningen och pillar för att han tycker lamporna sitter snett.
Sedan när det är gjort ska alla julklapparna upp under granen och in i vartenda utrymme som finns i rummet så man kan gå därinne åtminstone. Det blir alltid så mycket klappar att det knappt får plats folk inne i vardagsrummet. MYSIGT!!
När allt är klart tänder vi ljus och dricker glögg och sen går man och lägger sig och hoppas på att man somnar fort.
Åååååh va jag längtar.
Jag blir lika salig varje år de nalkas jul alltså! Jag är som ett barn.
Kan inte växa ifrån det.
JÄVLAR. ja skulle ju se julkalenderna nu ja men de missa ja ju....hahaha ja jag kollar på det. men va fan de hör ju till julen! låt mig va! haha Vet bara inte om de e nå bra....har inte varit det sen man va liten.



- Vad heter jul tomtens fru?
- Mary Christmas.


(asgarvar för mig själv)

puss o kram


Kommentarer
Postat av: Linda

Hahaha.. jag kan se er framför mig, hur ni grejjar med granen o allt tok ni har för er! Galna familjen nr.1;) Ni lär ju aldrig ha tråkigt iaf!!

2008-12-01 @ 21:10:25
URL: http://lindanordquist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0